Over het inloophuis

Rouwen om iemand die je hebt verloren is een ontzettend heftige en verdrietige periode. Praten over dit verlies kan erg opluchten en helend werken.

Wekelijks organiseren wij het inloopspreekuur voor rouw. Tijdens dit ‘spreekuur’ bieden wij op een laagdrempelige manier ondersteuning en een luisterend oor. Ook bij praktische regelzaken ondersteunen wij graag. Er kan veel op iemand afkomen in een rouwproces. We doen ons best om hierin iets te ontlasten. Dit spreekuur bestaat uit individuele gesprekken, zodat we informatie op maat kunnen geven. Wij bieden geen therapie, maar hebben wel een signalerende functie. Mocht ondersteuning die wij bieden niet voldoende zijn, dan kunnen wij altijd doorverwijzen naar een professional die wel therapeutisch actie kan ondernemen.

Waar

Wij zijn er wekelijks op de donderdag, tussen 13:30 en 15:30. Wij maken gebruik van een ruimte in het gebouw van Vaart Welzijn, aan het Apollopad 5 in Assen. Wij hebben een spreekkamer op de eerste verdieping. Helaas is er geen lift in het gebouw aanwezig.
Om teleurstellingen te voorkomen, gelieve vooraf een afspraak te maken. Dit is om te voorkomen dat er lange wachttijden ontstaan. Een afspraak maken kan zowel telefonisch, als via de mail of het contactformulier op deze website. Tevens zijn wij bereikbaar via Whatsapp en Messenger op onze Facebook pagina.

Bijeenkomsten

Naast ons spreekuur, organiseren wij ook lotgenoten bijeenkomsten. Dit organiseren wij met het doel om herkenning te vinden bij mensen die hetzelfde proces doorlopen. Ieder doorloopt dit proces op zijn eigen manier, maar de rode draad is het verlies van een dierbare. Herkenning vinden bij anderen kan erg opluchten. In de agenda op onze website (homepage) is te zien wanneer wij lotgenoten bijeenkomsten organiseren.

Volg ons ook op Facebook: