Trudy Mulder is de oprichter van het inloophuis voor rouw. In november 2021 is ze dit initiatief gestart. Trudy heeft een zorgachtergrond en is ervaringsdeskundige op het gebied van rouw. Ze  is gestart met het Inloophuis Rouw, omdat ze tegen knelpunten aanliep in het werkveld en het persoonlijke rouwproces. Er zijn weinig plekken waar mensen in rouw -laagdrempelig en zonder wachtlijst- terecht kunnen voor steun en praktische hulp, zonder een therapeutische grondslag. Inmiddels bestaat het team uit 6 vrijwilligsters die Trudy hierbij ondersteunen.

Trudy Mulder

Ik ben Trudy 56 jaar, woonachtig in Assen. Ik begeleid mensen die sterven in de thuissituatie en ben netwerkcoach mantelzorg op vrijwillige basis. Ik heb 4 jaar geleden twee zusjes en mijn zwager achter elkaar verloren. Alle drie geheel onverwacht. Ondanks eerder verlies van dierbaren, heb ik aan den lijve ondervonden dat onverwacht, maar ook dat ik zelf ouder wordt, dit onverwachte overlijden meer impact heeft en zwaarder voelt dan voorheen.
Ik heb de visie dat delen met elkaar je inzicht geeft in je verdriet en eenzaamheid door verlies. Maar ook dat je veel mag betekenen door je ervaring te delen met gelijkgestemden. Hoe krachtig!

De wind neemt de veer mee in zijn wervelende reis, zo reizen wij als mensen ook in dit leven.

Soms is het leven vederlicht, maar kan het ook zijn als een veer die het water voelt en zijn kracht verliest.

Dat is de tegenwerking van moeder natuur dat, ondanks al ons verlies, vecht om weer te mogen vliegen.


TRUDY | INLOOPHUIS ROUW